Új forgalmi rend a Kossuth Lajos téren

Tisztelt Olvasó!

Életbe lépett az új forgalmi rend a település központjában, ezáltal változott intézményeink megközelítése. A változás elsősorban a gyalogosok érdekeit szolgálja, ellenben új burkolatú útra tereli a gépjárművek forgalmát.

Az iskola előtt kéretik alkalmazni a magyar közlekedés-szabályozás által meghonosított K+R (kiss & ride – szabadon fordítva: köszönj el és hajts tovább) rendszerét, amely egy rövid ideig tartó megállásból áll, amíg az iskolás elhagyja a járművet és becsukja az ajtót. Az ajtócsukás után tovább kell hajtani az autóval, hogy a többi “gyermekszállító” járműnek is legyen helye és ideje kirakni a tanulót az iskola előtt. Ha ezt példásan végre tudják hajtani az autósok, azzal a gyermekeknek hoznak létre egy olyan biztonságos közlekedési környezetet, amelyben már ki lehet engedni az autóból az iskolásokat, nem kell a kapuig kísérni.

A helyszín sokaknak ismerős, viszont a tábla új. Figyeljenek rá és fogadjanak szót a jelzéseknek!

Természetesen továbbra is van lehetőség az iskola környékén megállni, amennyiben akad szabad parkolóhely a megnövekedett igényekhez. Az Iskola utca elején, valamint a községháza előtt és azzal szemben (a most csak egyik oldalról megközelíthető parkolóban) lehet megállni hosszabb időre is.

Az óvoda megközelítése esetén érdemes az iskolát elkerülni, nem az iskola és a templom közötti útra behajtani, de ehhez részletes segítséggel szolgálnak a cikk végén található tájékoztató filmecskék. A légi felvételek Surman Zsolt keze munkáját dicsérik!

Vigyázzunk egymásra, közlekedjünk óvatosan!

Hogyan tudok eljutni a főútról az óvodába?
Mindössze annyi a fő tudnivaló, hogy az iskola előtt haladva nem lehet az óvoda felé kanyarodni, így a főútról a református templom és Civilház közé kell bekanyarodni, tehát a bankautomatánál.


Hogyan tudom a K+R módon kitenni az iskolás gyermeket az autóból?
Erre is van két kisfilm a főútról érkezőknek.