Központi útfelújítás – 2. szakasz

Tisztelt Közlekedők!

A 2020. augusztus 24-én megkezdett 200 méternyi út felújításának 1. szakasza elkészült. A Községháza bejáratától az Óvodáig a szegélyépítési munkák, a kiegyenlítés és az új aszfaltszőnyeg elhelyezése után az útszakasz már járható, használható. A kisiskola (vagy Rendezvényház) előtt a forgalomcsillapító küszöb járművek számára még nem használható, viszont a gyermekek már tudják használni az iskolakezdéskor és azt követően.

A Bajcsy-Zsilinszky Endre utca elejének aszfaltozása 2020. augusztus 27-én.

A felújítás következő szakaszában a Kossuth Lajos téri buszmegállókat (Gomba, református templom) ideiglenesen a főútra helyezik át. Az áthelyezés időpontja 2020. augusztus 31. (hétfő) reggel 8:00. A református templom és a Civilház közötti útszakaszt teljesen lezárják. (A református templom és az iskola közötti út járható marad, de az autóbuszok nem tudják megkerülni a református templomot.)

A képen jelölt útszakasz lezárásra kerül. Kérjük ne parkoljanak az út mellett sem.

A Civilház mögötti útszakaszt csak a felső bejárat felől lehet megközelíteni.
Az iskola főépülete és a református templom közötti út kétirányú forgalom számára használható lesz a felújítás alatt (az alsó képen alul). Kérjük, fokozottan vigyázzanak a gyerekek közlekedésére, valamint a főútra történő kikanyarodásra. Ne megszokásból vezessenek a szokatlan körülmények között!

Forgalomkorlátozás 2020. augusztus 31-től az ideiglenes buszmegállókkal.

Az útfelújítás végén “a bankautomatától a gólyafészekig” új aszfaltszőnyeg kerül az útra, a kisiskola előtt pedig egy méretes forgalomcsillapító küszöb (fekvő rendőr) biztosítja a járművek alacsonyabb haladási sebességét, ezáltal vigyáz a két iskolaépület között gyalogosan közlekedőkre.

Aki az útszakaszt – főként a személyautónál nagyobb járművel – el szeretné kerülni, továbbra is a Kenyeres-kerten keresztül, a Bajcsy és a Deési utcák közötti átkötés használatát ajánljuk.

Megértésüket és türelmüket kérjük!