Eljárásrend a védőnői feladatellátásban

Tisztelt Szülők, Kismamák!

A COVID-19 járványügyi veszélyhelyzet megszüntetésével, a járványügyi készültség elrendelésével a védőnői szolgálat is visszatérhet a normál működéshez az alábbi szabályok betartásával:

 • A védőnői tanácsadó váróhelyiségébe  érkezéskor és távozáskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata szükséges. A  tanácsadó helyiségeiben  a gondozottak között legalább 1,5 méter távolság megtartása szükséges, így a váróhelyiségben egyszerre maximum  két szülő 2-3 gyermekkel tartózkodhat. Szájmaszkot használni  a szülőknek nem kell.

• Az életkorhoz kötött  kötelező védőnői szűrővizsgálatok ( 1 hó, 2 hó, 3 hó, 4 hó, 6 hó, 9 hó , 12 hó, 15 hó, 18 hó, 2 éves, 3 éves, 4 éves, 5 éves, 6 éves, 7 éves  korban)  végzése személyes találkozás keretében a védőnői tanácsadóban történik.  A védőnői tanácsadás szerdai napokon előzetes időpont egyeztetés után vehető igénybe.

 A státusz vizsgálatokhoz a  szülői kérdőívek letölthetők a http://www.gyermekalapellatas.hu/produktumok/szuloi_kerdoivek   oldalról, és digitális formában kitöltve az e-mail címemere (vedono@gomba.hu) elküldhető  vagy a tanácsadás során személyesen átadható. 

Közvetlenül a  védőoltások előtti státusz vizsgálat megszűnik.

 • A védőoltásokra az időpont egyeztetés továbbra is szükséges, de nem kell az  udvaron várakozni a váróhelyiségbe be lehet jönni.

• A várandós tanácsadás hétfői napokon 8-10 órig vehető igénybe, időpont kérés szükséges.

• Védőnői látogatás szükség esetén végezhető  ha nincs a környezetben COVID-19 fertőzésre gyanús vagy beteg személy. Távkonzultáció ( telefon, messenger stb.) továbbra is igénybe vehető.

A tanácsadásokra telefonon (06 20 3891184), e-mailen ( vedono@gomba.hu), vagy messengeren (Gomba BabaKlub Gomba Védőnői Szolgálat facebook oldal) lehet bejelentkezni.

Jó egészséget kívánok!

                                                                                                       Surmanné Nagy Krisztina
                                                                                                                       védőnő