Háziorvosi tájékoztató

Tisztelt Páciensek, Tisztelt Gombai Lakosok!

A koronavírus fertőzés elleni védekezés, valamint a járvány visszaszorítása két módon lehetséges:

 1. Be kell tartani az egyéni védekezés szabályait (maszkviselés, gyakori fertőtlenítés, kézmosás, szociális távolságtartás, stb.)

2. Minél több embert kell beoltani, minél rövidebb idő alatt! (nyájimmunitás 80-90% esetén érhető el)

Gombán – jelen állapot szerint – a felnőtt lakosság kb. 55%-a, tehát mintegy a lakosságnak csak a fele regisztrált oltásra! Ez az arány sajnos meglehetősen kicsi!!

A sikeres védekezés érdekében kérem Önöket, hogy aki még nem regisztrált, az minél előbb tegye meg és oltassa be magát, mert csak így tudjuk legyőzni a járványt és csak így tudunk visszatérni korábbi életünkhöz!

Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

Időpontfoglalás oltásra: www.eeszt.gov.hu

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a védőoltások beadása egyrészt a praxisban (a gombai rendelőben, helyben), másrészt a kijelölt kórházi oltópontokon történik.
Helyben elsősorban az idősebb, krónikus betegek oltását végezzük!

A védőoltások szervezése, beadása nagy terhet ró az egészségügyi személyzetre, így sajnos a szükségesnél kevesebb idő, energia és figyelem marad a betegellátásra!

A fentiek miatt FONTOS: Aki teheti, kérem, foglaljon időpontot az oltás beadására kórházi oltópontra és minél előbb oltassa be magát! Így egyrészt hamarabb lesz védett, másrészt Ön választhatja meg a vakcina típusát és választhat Önnek megfelelő helyet és időpontot!

Köszönettel: Dr. Schidt György, háziorvos

Gomba, 2021.május 12.