Újraindítás Gombán – frissítve

Tisztelt Olvasó!
Tisztelt Gombaiak!

A korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával Gomba község is újra elindul, viszont még közel sem a korábbi, megszokott módon.

Az újraindulás tervezett menetrendje a következő:

2020. május 19-én kinyitott a játszótér, valamint látogathatóvá vált az aszfaltburkolatú sportpálya. A kikapcsolódás, sportolás közben is érvényesek a védelmi szabályok, tehát a nem egy háztartásban élőkre vonatkozó távolságtartás kötelező. A veszélyhelyzet ideje alatt a játszótér a keddi napokon 12 órától szerda reggel 8 óráig fertőtlenítés miatt nem használható!

2020. május 25-én (hétfőn) újra elindul az óvoda. Az intézmény felmérése alapján csak kis létszámmal működik majd a következő hetekben, hónapokban. Fontos tudni, hogy az óvoda újranyitásától megszűnik az óvodás és bölcsődés gyermekek elvitelre kért étkeztetési lehetősége (amely 2020. március 18-tól 2020. május 22-ig működött). Sok szülő már felhasználta az idei szabadságát, így az intézménnyel egyeztetve az óvoda nem zár be ezen a nyáron. A nyári karbantartási feladatok elvégzése már megkezdődött, így nem használható pl. a játszóudvar egy része.

2020. május 25-án (hétfőn) 10 órától új kapukkal használhatóvá válik a kerítés nélküli füves pálya a Kenyeres-kertben. Használatára ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a többi Kenyeres-kerti létesítmény esetében.

Kiegészítve!
2020. május 26-án (kedden) újra kinyit a községi könyvtár a Civilházban. A nyitva tartás a szokásoshoz hasonló (kedden 12-18, szerdán 08-12 óráig), viszont a használata során kötöttségekkel számolhatnak:
Amennyiben beengedhetőek a könyvtár-látogatók, a Könyvtár területén egyszerre maximum 3 olvasó tartózkodhat (amennyiben már vannak bent hárman, úgy a következő érkező köteles megvárni, amíg egy olvasó elhagyja az épületet). A Könyvtár látogatása KIZÁRÓLAG MASZKBAN ÉS KESZTYŰBEN lehetséges! (Maszk és/vagy kesztyű hiányában a könyvtáros nem engedheti be az olvasót! Kérjük ennek megértését, elfogadását és szabály betartását! Belépéskor a kesztyűt azonnal fertőtleníteni szükséges a könyvtári pulton erre a célra kihelyezett kézfertőtlenítővel!)
Amennyiben nem engedhetőek be a könyvtár-látogatók, a bejárat melletti ajtó elé helyezett asztalnál vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. Maszk és kesztyű ebben az esetben is kötelező.

2020. május 28-án (csütörtökön) nyitásra kész a Szemők Balázs téri szabadtéri elárusító hely. Az üzemeltetővel egyeztetve az árusítás megkezdhető. Valószínűleg már pénteken újra lehet virágot vásárolni a kertészkedéshez.

2020. június 2-án (kedden) újra lesznek gyermekek a mini bölcsődében, ahogyan ez kiderül az intézmény felméréséből. Az óvodától eltérően a bölcsőde a nyár folyamán két hétre bezár (július 6-19.).

2020. június 2-án (kedden) már látogathatóvá válik az iskola. Az intézményi felmérés alapján kerül megszervezésre a gyermekfelügyelet és az iskolai étkeztetés. Fontos tudni, hogy az elvitelre kért iskolai étkeztetés ezen a napon megszűnik!

További intézkedésig még zárva maradnak a közösségi terek (Civilház, Tájház, Rendezvényház) az összejövetelek előtt, viszont az ügyfélszolgálatok megnyílhatnak.

ÚJ!
2020. június 3-tól (szerdánként) 15 órától 17 óráig személyesen is lehet ügyet intézni a községházán, de még nem a megszokott formában, hanem egészségvédelmi intézkedések mellett. Az ügyfélfogadás nem az irodákban történik, hanem az bejárati ajtónál elhelyezett pultnál. Az ügyintézéshez szájmaszk használata kötelező. Kérjük, továbbra is a telefonos és az elektronikus ügyintézési formát részesítsék előnyben.

ÚJ!
2020. júniusától a hulladékkezelési ügyek már helyben is intézhetővé válnak. Havonta egyszer lesz mód a személyes ügyintézésre a DTkH ügyfélszolgálatán, a Civilház épületében. A szerdai ügyfélfogadás 13-17 óra között az alábbi napokon lesz:
2020.06.10.
2020.07.08.
2020.08.05.
2020.09.02.
2020.10.14.
2020.11.11.
2020.12.09

ÚJ!
A DTkH tájékoztatása alapján a lomtalanítás 2020. június 2-tól ismét igényelhető a telefonos ügyfélszolgálaton (+3653500152)

A falugazdászi és családsegítői ügyfélfogadás lehetőségéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Megértésüket köszönjük.
Jó egészséget kívánunk!
Gomba Község Önkormányzata