Augusztusi programajánló

2022. Augusztus 20-án községi ünnepséget tartunk a Református templomban, délelőtt 10 órakor.

Az ünnepi beszéd, a kenyér áldása és megszegése után az Áldás együttes ad alkalomhoz illő koncertet István a király részletekkel. Az Ünnepi beszédet Szegedi Csaba alpolgármester mondja.

2022. Augusztus 24-én (szerda) 19 órától szeretettel várunk minden kedves filmrajongót!

A Kenyeres-kertben vetítjük az Égigérő fű (1979) és a Meseautó (2000) című filmeket. Az első film 1 óra 20 perc, a második 1 óra 37 perc. A kettő között 15 perc szünet, de még így sem tart a kertmozi 22:30-nál tovább. Plédeket takarókat hozzanak magukkal, az italokról büfé gondoskodik. (Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a vetítést a Rendezvényházban tartjuk.)

XX. Gombai Nyárbúcsúztató programterve

2022. augusztus 26. (péntek) 19:00

A megnyitó után The Bits együttes csap a húrok közé, hogy együtt énekeljük a jól ismert Beatles slágereket.

És ha már slágereknél járunk, a Republic dalait se feledjük, hisz a Kék és Narancssárga produkció fokozza tovább a hangulatot.

Ha esetleg az éneklés során megszomjaztunk, a büfék állnak rendelkezésre a probléma megoldására!

2022. augusztus 27. (szombat)

9:00: Főzőverseny

Gombai gulyásleves és egyéb kategóriában lehet indulni idén is, a nevezéseket legkésőbb reggel 9 óráig lehet megtenni Lehota Zoltán versenyszervezőnél.

A sikeres főzéshez biztosítunk sörasztal garnitúrát és tűzifát, a többi hozzávaló ízlés szerint a versenyen indulóknak kell hozni…

10:00 Népi játékok

A Gombai Őszirózsák Nyugdíjas Klub jóvoltából, gyerekek és játékos kedvű felnőttek is kipróbálhatják milyen szórakoztató is tud lenni, mikor nincs se tv, se telefon és azzal játszunk amit épp találunk, és csak egy kis ötlet kell hozzá.

11:00: Báb előadás

„Szerbusztok Pajtikák!” Vitéz László, a piros sipkás báb szuperhős érkezik hozzánk Az elásott kincs című darabbal. Aki legyőzi az ördögöket, és nem riad vissza a kupán csapástól sem!

13:00: Gombai Polgárőr Egyesület ünnepi műsora

Idén a 25 éves jubileumát tartja a polgárőrségünk, köszönjük meg nekik együtt a fáradtságos munkájukat, amit értünk és a község érdekében tesznek. A programsorozat több elemét is a polgárőröknek köszönhetjük.

13:30: Bor-óka és BEHE

Nincs Nyárbúcsúztató népzene nélkül! Hát akkor „had szóljon!” A finom ételek után le lehet táncolni az ebédet.

14:20: Lovas bemutató

HONVÉD HUSZÁR DÍSZALEGYSÉG NEMZETI HONVÉD DÍSZEGYSÉG és IFJ. Tóth László Fedett pályás Magyar Bajnok közreműködésével egy látványos ugratásokkal teli jelmezes produkcióra számíthatunk.

14:50: Vasadi hagyományőrző citerazenekar

A citerafélék családjába tartozó hangszerek a világ szinte minden táján megtalálhatóak, akkor naná hogy Gombán is! Hallgassák szeretettel!

15:10: Korinda trió

Egyéni hangzásvilágú zenekar, mely a moldvai csángó népzene alapjait felhasználva saját letisztult értelmezésre törekednek, miközben fontosnak tartják a még élő idős zenészek bevonását is.

16:00: Főzőverseny eredmény hirdetése

Az elkészült ételek közül az első három helyezett kerül díjazásra a gulyás kategóriában, egyéb kategóriában egy nyertest hirdetünk, illetve külön díj is kiosztásra kerül.

16:15: Terelés

A focipályán magyar kutya fajtákkal birkaterelést mutatnak meg az érdeklődőknek!

17:00: Kaláka

Az esti buli kezdetéről a kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas együttes gondoskodik. Ha házat nem is építenek a Kenyeres-kertben, a jó zenét biztos alapokra helyezik.

18:00: Kutyás bemutató

A polgárőrség jóvoltából, őrző-védő és engedelmességi bemutatót láthatunk, mely az egyik legfelelősségteljesebb kiképzési forma. Hogy miért? Azt a helyszínen megnézhetik.

18:30: Retroleum

Nehogy alább hagyjon a hangulat, egy fiatal dinamikus zenkar zárja a színpadi műsorsorozatot. Életben tartják nekünk a retro zenét! A 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek legnépszerűbb pop-és rock slágereivel szórakoztatják a közönséget.

Egésznapos programjaink:

Kispályás foci, füstsátor (polgárőrség), kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés, nemezelés

A büfék és az árusok is egésznap várják a látogatókat portékájukkal!

A rendezvénysorozat nem belépődíjas, mindenki díjtalanul részt vehet a programokon. A programváltozás jogát a szervező fenntartja magának.

Mindenkit vár a kikapcsolódásra Gomba Község Önkormányzata!