Eredményjelző

még mindig a vízről

Többek között a képen is látható dolgos kezek kicserélték az Iskola utcai vízműnél található 1. számú ivóvízkút szivattyúját egy nagyobb teljesítményűre. A tervezett idő előtt a DAKÖV Kft. összeszokott csapata, kiegészülve egy darukezelővel, mindössze két óra alatt végzett a művelettel. Az időtartam nagyon fontos tényező volt a beavatkozás sikerénél, mert a csere ideje alatt a termelésből kiesett a 22 m3/óra teljesítményű szivattyú. Készen van, a sikeres beüzemelés után jól működik a kút.

A folytatás:

A megnövekedett víztermelési kapacitás óránként 8 m3-rel több vizet jelent, így a csere ideje alatt kieső termelést 6 óra alatt tudja pótolni, utána már érezhetően több vizünk lesz a hálózatban. Mostanra már minden szakaszon lennie kell víznek, ahol még nem jelent meg a hálózati víz, jelezni kell a szolgáltató hibabejelentőjén (29/412-372, „2”-es menüpont).

Még nem dőlhetünk igazán hátra, mert a felső tározót is meg kell tölteni az ellátás biztonsága érdekében. A szinte üres felső tározóba 500 m3 ivóvíz fér el. Optimális esetben naponta 100 m3 vízzel tudjuk gyarapítani a tartalékot a lakossági vízellátás mellett. A vízszint emelése egyben a kellő víznyomást is jelenti majd a falu nagy részén, így a hét végére már újra elegendő vizünk lehet.

A feltöltés időszakában még legyünk takarékosak, mert csak így sikerülhet biztonságba helyezni a vízellátást!

Köszönjük a vízhasználók türelmét és megértését, illetve köszönjük a DAKÖV Kft. dolgozóinak Huszár Zsolt üzemi főmérnök vezetésével végrehajtott beavatkozását. Igazi Huszáros roham volt!