Ugye Ön is azt szeretné, ha idős szerettei a saját otthonukban, megszokott környezetükben élhetnének minél hosszabb ideig?

Magyarország Kormánya elindította a „Gondosóra” programot, amivel a 65 év feletti, otthonukban élő, magyar állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni.

A “Gondosóra” program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra.

A program az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával. Része a korszerű segélyhívó eszköz, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatás kapcsolódik. Az így kialakuló bizalmi kör egy új típusú, jóléti szolgáltatási rendszert hoz létre.

A program részeként megvalósuló szolgáltatás és A JELZŐESZKÖZ INGYENES, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

A programról bővebb tájékoztatás és regisztráció: www.gondosora.hu