Változtatási tilalom kezdődik

Tisztelt Gombaiak!

Gomba Község Önkormányzata 2019. év végén döntött a hatályos településrendezési eszközök újragondolásáról, azt megelőzően egy „deklaráció” formájában közzétett dokumentummal kezdte meg a Gombán lakók véleményének kikérését.

Az önkormányzat 2020. évi költségvetésében biztosított forrást a településrendezési eszközök módosításának megkezdésére, azonban a járvány miatti egyeztetési lehetőségek és fórumok hiánya megakadályozta, hogy 2020 végére új településfejlesztési koncepció készüljön el.

A településrendezési eszközök módosítását 2021-ben fórumok megtartásával folytatja az önkormányzat. A késlekedés nem okozhatja a település fejlődésének ellenőrizhetetlen alakulását, ezért a módosítások ideje alatt az önkormányzat szigorúbb keretek közé kívánja szorítani a falusias lakóövezet építési és telekalakítási folyamatait, a szigorítások bevezetéséig pedig változtatási tilalmat rendelt el a falusias lakóövezetbe sorolt területeken.

Az átmeneti szigorítások kidolgozás alatt vannak, rövidesen már részleteket is közzé fogunk tenni a gomba.hu oldalain. A közeljövőben számíthatnak a település fejlődési irányát meghatározó vitairat megjelenésére, amely témában számítunk az itt élők véleményére: merre haladjunk, meddig és hogyan növekedjünk.

Az elrendelt változtatási tilalom – remélhetőleg – még az ősz folyamán feloldható, a módosítással elrendelni tervezett szigorítások várhatóan a következő év feléig érvényben maradnak, hogy azt követően már új, településrészekre szabott szabályozással tudjuk megőrizni mindazt, ami értéket és élhető környezetet jelent az itt élőknek.

Megértésüket köszönjük!
Gomba Község Önkormányzata