Egy ember, egy érem

Tóth Bendegúz (19)

birkózó
A szombathelyi U23-as
Európa-bajnokságon 
szabadfogásban,
86 kg-ban szerzett ezüstérmet!

Szombaton délután beszélgetésre hívtam Bendegúzt, melyet szerényen, de elvállalt. Erről számolnék be a Kedves Olvasóknak!

12 éve kezdett birkózni, édesapja támogatásával. Kezdetben Monoron, majd Budapest Kőbánya SC, jelenleg az ESMTK –ban, immáron 3 éve edz. A Klub elnöke, Losonczi Ottó támogatása biztosítja a napi edzések és a versenyekre való felkészülés zavartalanságát.

Napi edzések a mindennapjai része. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Testnevelő tanári képzésben veszt részt.

Egyesületében edzője, Gulevszkij Konstantin, válogatottnál edzője Ritter Árpád és Bánkuti Zsolt.  A napi, kemény erőnléti edzések, taktikai fogások és szellemi felkészültséggel sikerült ezt az eredményt elérni. Fontosnak tartja, édesapja véleményét, támogatását, úgy érzi anélkül nem tartana itt.

Mindennapjairól kérdezem, és rövid választ ad: délelőtt – a Testnevelési Egyetemen tanul, délután edzés, ez változik, a versenyek előtti edző táborokban történő felkészüléssel és a versenynapokkal. A szombathelyi Európa Bajnokságot kisebb térd fájdalommal, de jó kondícióban, kezdte. Az azeri fiút taktikailag verte meg. Sok mozgás próbálta fárasztani, így 4:0 állásnál tudott fordítani 8:6-ra.  

 

 

 

 

 

Pihenésre nem sok ideje marad, hiszen junior kategóriában a válogató versenyeket ebben a hónapban tartják, amennyiben sikerül a válogató úgy júniusban junior Európa Bajnokság, augusztusban junior Világbajnokság, majd szeptemberben U23 Világbajnokság lesz.

Teljesítményéhez gratulálunk!

Pályafutásához kitartást és sérülésmentes edzéseket kívánunk!

Gomba Község Önkormányzata Herbordus-díj adományozásáról döntött, 

melynek átadásra 2017. április 6-án, 18 órakor kerül sor!