Egy boldog mosoly története

Kőrösi-Fehér Nándor (12)

műkorcsolyázó

 XI. Speciális Olimpia Téli Világjátékokon szerzett bronzérmet!

 

Nándi 12 éves, tanulmányait a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézetben folytatja Budapesten.

Sportszeretete kisgyermekkora óta kíséri, családjából hozza. Több testvére is görkorcsolyázik, egyikük mellett tette meg az első métereket, ekkor még kerekeken, 3,5 évesen. Görkorcsolyában az ügyességi feladatok a kedvencei. A gombai tavon lépett jégre először, a görkorcsolya egyhangúsága után a műkorcsolya sokszínűségébe beleszeretett.

Az aszfaltos edzésekből így lett jégpályás edzés az Erzsébeti Jégcsarnok pályáján.

Jelenleg a Ferencvárosi Jégpályán, a Lobogó utcai Jégpályán és a Gyakorló Jégcsarnokban, Kelemen Zsuzsanna műkorcsolya szakág-vezető edzővel és Vas Mária edző irányításával végzi az edzéseket hetente 3-szor. Jelenleg 2 kűr van a repertoárjában, az olimpián bemutatott kűrjét 1,5-2 éve kezdte el tanulni. Válogatott mez viselését nagyon megtisztelőnek érzi.

Ausztria, Graz XI. Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 2017. március 14-25. között volt az első nemzetközi megmérettetése volt az Olimpia. A grazi jégcsarnokban remegő térdekkel lépett jégre, edzője tanácsára csak a zenére és a mozdulatokra figyelt. Ügyesen, hiba nélkül korcsolyázta végig a kűrjét. A szabadprogram bemutatása után igazi megkönnyebbülést érzett, és a lányoktól ellesett mozdulatokkal integetett a közönségnek. Sajnálatos, hogy sok megmérettetési lehetőség nincs a speciális igényű sportolóknak. 

Teljesítményéhez gratulálunk!

Pályafutásához kitartást és sérülésmentes edzéseket kívánunk!

Gomba Község Önkormányzata Herbordus-díj adományozásáról döntött, 

melynek átadásra 2017. április 6-án, 18 órakor kerül sor!